Féktárcsa és fékpofa csere

A Sur-Ron 4 dugattyús downhill típusú hidraulikus fékeihez, 203 mm-es tárcsákat használ. A féknyereg Shimano kompatibilis fékpofákat használ, a következőre kereshetünk rá: Saint M810, Saint M820 vagy ZEE M640
Használhatunk még utángyártott elemeket is, mint a Kool Stop, BBB, stb.

Ha szeretnéd frissíteni a teljes fékrendszert, a Shimano Zee, vagy a Shimano Saint, a Magura MT5 / MT7, vagy a Hopes, mind kompatibilis a Sur-Ronnal.

A féktárcsáknál elől a szabványos 6 csavaros felfogatást használja, így bármilyen tetszőleges féktárcsát használhatunk, mint például a Shimano Icetech vagy akár úszónyereg is mehet. Ha 203 mm-nél nagyobb tárcsát tervezel, új féknyeregre lesz szükséged. De a hátsó tárcsának más a csavar felfogatás mintája, és így a normál hegyikerékpár tárcsák nem illeszkednek hozzá. A hátsónál Sur-Ron lemezeket érdemes használni.

A jobb oldali videó ugyan angolul van, de szépen végig követhető a cserélés folyamata. 

TIPP: Érdemes rögtönvásárlás után kicserélni a fékpofákat, ugyanis a gyári borzalmasan hangos, sikító tud lenni. Egy kb örökéletű darabot adnak hozzá gyárilag, viszont emiatt roppant kemény fémes betét. Érdemes fent említett shimano saint tipusú fékpofákra cserélni, nekünk bejött a BBB után gyártott is, ami még jobb áron beszerezhető. A fékhatás is javult, és teljesen csendes lett.