Az elektromos fékezés érzékelőt, a fékkarban helyezték el. Aminek hatására a legkisebb fékezésnél is lekapcsolja a motort, ami főleg terepen néha igen zavaró lehet, ahol sokszor egy időben lassítok, miközben a nyomatékot szeretném fenntartani. 

Szerencsére ezt könnyedén orvosolhatjuk egy rövid beavatkozással. Nagyon könnyű az e-fék szenzort megtalálni a fékkaron, ez a legvékonyabb vezeték ami bele megy a karba.

  • Egy imbusz-fejű csavar rögzíti, amit kicsavarva könnyedén kihúzatjuk a vezetéket, ami a hatfejű csavaron keresztül fut át. (A)

Az alább képeken az érzékelőt láthatod ahol a karhoz csatlakozik, és a másik végét a vezetéknek, ahol a dugó fehér csatlakozóhoz csatlakozik. 

Itt láthatunk egy közeli képet arról, ahogy az érzékelő keresztül megy a csavaron. Miután eltávolítottad a vezetéket, ha akarod a lyukas csavart cseréld ki egy sima M7-es csavarra.

Következő lépés, hogy a vezeték másik felét is eltávolítsuk. 

Nyisd fel az akkumulátorfedelet, és fordítsd el a kulcsot OFF állásba, majd vedd ki az akkumulátort.

Távolítsd el a gyújtásban és az usb-ben lévő 2 csavart:

Óvatosan távolítsd el a gyújtást, hogy hozzáférj a fékekhez használt kábelköteghez. Keresd meg a vezetékeket tartalmazó fehér fejeket. Ezeket a két piros nyilakkal jelölük a képen. Húzd ki őket!

Óvatosan távolítsd el a fékvezetékeket, és készen is vagy!