Egy hazánkban kevésbé ismert motorgyártó az EMFLUX debütált az első elektromos motorjával, amit 2 éve fejleszt. Most megtekinthettük a prototípus ami a középárkategória egyik erős versenyzője lehet. Mostanáig kevesett tudtunk a Emflux One-ról, egészen a mostanáig amikor egy Indiai start up oldalon felnem tűntek ezzel az új modellel.

Az alkatrészek listája meglepően magas minőségű komponensekből áll össze, hasonló felszereltséggel a legnagyobb motorgyártók idén debütáló motorjaihoz.

Az Emflux One-ot jelenleg folyadékhűtéses, 50 kW-os (71 LE) motor hajtja, amely 84 Nm nyomatékot biztosít a kerékpár egyoldalas felfüggesztésén. Ezzel a teljesítménnyel az Emflux One mindössze 3,0 másodperc alatt elérni a 0-100 km/h sebességet. A kerékpár súlya 169 kg, és akár 200 km-t is képes megtenni a Samsung akkumulátorának egyetlen töltésével.

A vállalat nem beszélt még részletesen a töltési technológiájáról, de azt állítja, hogy a 0-80% -os töltöttségi szint mindössze 36 percet vesz igénybe. A motor egyenlőre még csak prototípus formájában van, és az Emflux úgy véli, hogy a végleges adatai még tovább javulhatnak.

A csapat célja, az hogy egy 9000 dolláros árat tudjon tartani. Ez egy remek ár, figyelembe véve a csúcsminőségű alkatrészeket, mint például az Öhlins felfüggesztést és a Brembo fékeket az Emflux One-nál, nem is beszélve olyan funkciókról, mint a blokkolásgátló fékek és a nyomaték szabályozás.

Túl korai lenne még a bolti elérhetőségről beszélnünk, egyenlőre fejlesztési fázisban van.

Raj Somashekhar, az Emflux társalapítója és vezető tervezője szerint:

„Miután kifejlesztettük ezt az elektromos motor gyártási technológiákat, már könnyebb lesz bármilyen más járműre adaptálni, amit szeretnénk.”