Mi ez az új műfaj és miért hívjuk a Sur-Ron Light Bee-t a megteremtőjének?

 Az új műfaj a kerékpárok és a motorkerékpárok közötti súlycsoportban levő elektromos terep motorkerékpárok családja.

Míg egy összrugós hegyi kerékpár tizen-egynéhány kilogrammos, ugyanennek az e-bike változata kicsivel több, mint 20kg. Ezek kerékpárok, amiket hajtani kell és biciklizés élményt adnak. Akkor is, ha egy ebike-ról beszélünk, ahol ugye már van elektromos rásegítés. A motorozás teljesen más műfaj. Nagyobb erő, nagyobb sebesség, másfajta mozgás a járművön. Egy hagyományos krosszmotor, vagy enduró 100kg körüli tömegű, körülbelül egy súlycsoportban van a lovasával.

Az új műfaj megteremtője- Sur-Ron light Bee elektromos motor

És itt jön be az új műfaj! A Sur-Ron Light Bee 50 kg, tehát a legtöbb esetben könnyebb, mint a használója. Kisebb is, mint a terepmotorok, alacsonyabb az ülésmagassága, és minden más szempontból is kisebb. Ugyanakkor meggyőző erővel rendelkezik, messze nem olyan dinamikát ad, mint a legerősebb e-bike-ok, hanem sokkal durvábbat. Ez már önmagában is garantálja az élményt, de nemcsak ez. A nyomatéka mindig rendelkezésre áll, nem kell rajta váltani, és nem hangos. Ezek külön-külön is nagy előnyök.

Mik a Sur-Ron elektromos motor előnyei?

Vegyük sorra a dolgokat! A Sur-Ron kis tömege lehetővé teszi, hogy a női felhasználók, kamaszok és kisebb termetű férfiak is biztonságban érezzék rajta magukat. Olyanok is teljes értékű terepmotoros élményeket szerezhetnek egy Light-Bee-n, akik nem profi terepmotorosok és akik nem tudnának lekezelni egy nagyobb terepmotort, hanem jó eséllyel balesetet szenvednének azzal.

Az alacsonyabb ülésmagasság is rengeteget segít ebben, mert A Sur-Ron-ról leér a lába a 170cm-nél alacsonyabbaknak is, akik már nem igazán találnak maguknak más terepmotort az óriási ülésmagasságok miatt.

A 6kW-os teljesítmény nem kicsi, a 75km/h végsebesség is bőven elegendő terepen. Természetesen volt aki fanyalgott hogy ez kevés az 50 lóerős terepmotorokhoz képest, de ezek legtöbbje egyáltalán nem tudja kihasználni a motorja erejét. Mutatják ezt olyan videók is, ahol a kis Sur-Ron-ok meglepően jól teljesítenek egy-egy amatőr enduróversenyen, ahol aztán indul mindenféle benzines is. A Sur-Ron Light Bee-vel is hanyatt lehet esni egy komolyabb gázadásnál, messzire lehet szállni egy ugratónál, lehet vele siratófalazni, csak a hibázásnak messze nincsenek olyan komoly következményei, mint egy 100 kilós benzinessel. Ha valaki azt állítja, hogy neki hiányzik a váltogatás a terepezés során, az vagy kicsit furcsa, vagy még nem próbálta, hogy milyen anélkül. Persze a Sur-Ron elektromos motornál nem lehet játszani a kuplunggal, de azt meg lehet szokni. Gázadással és testsúlyáthelyezéssel könnyen elérhető a kívánt eredmény.

Egy csendes elektromos motor a természetben

A Sur-Ron Light Bee csak egy kis süvítést produkál a hajtásláncával, ami egyáltalán nem zavaró, főleg ha a benzinesek berregéséhez hasonlítjuk. Tapasztalataink szerint rendszerint csak akkor vesznek észre minket az arra járók a csendes természetben is, amikor meglátnak. Olyankor meglepett arcokat vágnak. Nem elhanyagolható szempont, hogy a természetben nem zavarjuk az állatokat, embereket és olyan helyeken is használhatjuk a Light Bee-t, ahol egy benzines motor nem lehetne. Itt említhetjük meg a belső tereket is. Egy nagyobb raktárban, vagy csarnokban komoly motorozást lehet csapni anélkül, hogy bárki megsüketülne, vagy megfulladna.

És miért pont Sur-Ron Light Bee elektromos motor?

Nem jutott eszébe másnak is ilyesmit gyártani? De igen, csak másnak nem sikerült ilyen jól!

A Youtube-on van egy videónk, ahol láthatók a konkurensek és a Sur-Ron-t összehasonlítjuk velük (ha feliratkoztok a csatornára, akkor folyamatosan jönnek még Sur-Ron-os és más elektromos motorkerékpáros videóink):

 

Rajongásig lehet szeretni ezt az elektromos motort

Látszik, hogy a Sur-Ron az, ami a legtöbb szempontból veri a többieket. És ennek az eredménye a legfőbb bizonyíték, hogy mennyire jó a Sur-Ron! Az hogy az összes konkurense eladásai darabszámát összeadva a végeredmény meg sem közelíti a Sur-Ron Light Bee eladásait. A Sur-Ron Light Bee elektromos motor már tavaly messze túllépte a tízezres eladott darabszámot, és az igény csak növekszik! A Sur-Ron-ra klubok, közösségek, versenyek épülnek Amerikában, Európában, Ázsiában. A Sur-Ron Light Bee kultuszmotorrá vált rendkívül rövid idő alatt. Ez köszönhető a kiváló minőségének, megbízhatóságának, teljesítményének és a zseniális koncepciónak. A rugóstagok, tengelyek, fékek, kormány, stb. kompatibilisek a downhill kerékpárokkal, ami végtelen variálhatóságra, pimpelésre ad lehetőséget. Utcai használathoz lehet supermoto kerekeket venni, matricaszettek, kiegészítők, minden amit az ember el tud képzelni. Aki pedig már nagyon bele akar merülni a dologba, az csinálhat, vagy vásárolhat 72V-os, ráadásul nagyobb kapacitású akkumulátort és erősebb motorvezérlő elektronikát, amivel durván meg lehet vadítani, az amúgy is fürge kis gépet. 

Tudj meg még többet

Akit mélyebben is érdekel a Sur-Ron Light Bee, sokkal többet megtudhat róla a magyar nyelvű weboldalán: www.surron.hu. Vannak magyar nyelvű videók, tesztek is a gépről: www.elektrobiker.hu, illetve itt az oldalunkon saját részt hoztunk létre szr-ron tippeknek: https://www.elektrobiker.hu/sur-ron-elektromos-motor-tuningok/ de rengeteg videó van már fenn a Youtube-on, és sok érdekes dologról lehet olvasni a facebok-on pl. a „Sur-Ron owners” című nemzetközi csoportban.

Ha élőben szeretnétek kipróbálni a Sur-Ron Light Bee-t, erre van lehetőség, vegyétek fel a kapcsolatot velünk!