A Harley-Davidson társulása a Marvel Avengers filmes franchise-al látható volt a 2015-ös Bosszúállók – Ultron kora című filmben ahol is felbukkan a Harley cég új üdvöskéje az elektromos meghajtású LiveWire (akkor még pusztán koncepció volt) motorkerékpár, a szintén tökéletes alakú Fekete özvegy(Scarlett Johannsson) alatt.

A LiveWire ™ Jellemzői

Elképesztő gyorsulás: 3,5 másodperc alatt van 100-on. A HD Revelation ™ villamos hajtóműnek köszönhetően a motor által biztosított  nyomaték 100% -a minden fokozaton rendelkezésre áll. A váltó nélküli kialakítás, jelentősen megkönnyíti az újdonsült motorosok életét, egy robogó egyszerűségét hozza el, egy verseny motor erejével. Visszatápláló fékrendszere van, amivel az akkumulátor töltöttségét növeli lassításkor, ami különösen hasznos a városi forgalomban. A LiveWire motorkerékpárhoz jár egy applikáció is a H-D ™ Connect, amely párosítja a motorkerékpárosokat a kerékpárjaikkal egy LTE-kompatibilis beépített vezérlőegységgel és a Harley-Davidson ™ App legújabb verzióján keresztül. 

Mit láthatunk az aplikációban? Motorkerékpár állapota, akkumulátor töltöttségi állapotát és a rendelkezésre álló hatótávot távolról ellenőrizhetjük telefonunkon. Integrált helymeghatározó van építve a motorba, így könnyebben elnavigál a következő töltőállomásig, illetve hathatós segítséget nyújthat lopás esetén. Figyelmeztető üzenetet küld a motoros telefonjára, ha hozzányúlnak, rongálják, stb. a motort. A motorból hiányzik a kirobbanó elementális hangja, rezgése, a blokk forrósága, bár meg kell jegyeznünk, hogy a hangja van, sőt egy futurisztikus siklóra emlékeztet, kerestem is nektek egy videót ahol kb 2 perctől jól hallható ez az effekt:

Gyakori kérdések

Mikortól kapható? 2019 augusztustól forgalmazzák az usa-ban, itthon pedig szeptembertől lesz kapható, illetve már most előrendelhető itthon is.
Hatótáv? 225 km városban vagy 142km város és autópálya kombóval.
Hogyan tölthetem? Európában CCS Combo 2 szabvánnyal szerelik.
Töltési idő?
                 Normál: 21 km / óra töltési idő. (normál fali csatlakoztatóval)
                 Gyors töltés: 309km / óra töltési idő. (utcai töltőnél, Level 3 DC)
Három féle színnel rendelhető: Sárga, Narancssárga, Fekete
Ára: 27,860 €-tól

További részleteket a Harley Davidson magyarország oldalán olvashattok.