Ajánlatunk cégek számára

Ajánlatunk cégek számára

 

Napjainkban a lithium-ion akkumulátoros elektromos járművek egyre nagyobb teljesítményre képesek, így lehetővé teszik, hogy az elektromos motorok és robogók az üzleti felhasználás területén is felvegyék a versenyt a benzines társaikkal.
Sőt, az elektromos járműveknek számos területen rengeteg előnye is van a benzinesekkel szemben. Mik ezek?

Ezek az előnyök bőven ellensúlyozni tudják az elektromos motorkerékpárok egyelőre magasabb árát. Új jármű vásárlása esetén az árkülönbség körülbelül 20-30% az azonos kategóriájú benzines motorok árához képest. Azokon a helyeken, ahol a motorok napi használatban vannak – és az üzleti és professzionális használat a leginkább ilyen –, a benzinesek árelőnye nagyon hamar a visszájára fordul.

Amennyiben  a cégként vásárol elektromos motort, megtakaríthatja az ÁFA befizetését. A NAV-tól kért állásfoglalásban egyértelműen leírják, hogy amennyiben a cégben indokolttá tesszük az elektromos motor használatát, akkor az költségként is elszámolható. Ilyen lehet például ha az erdész vagy mezőgazdasági ember ezzel járja a területét. 

 

Kérjük, mondja el nekünk a pontos elképzeléseit, igényeit, hogy megtalálhassuk az Önöknek legmegfelelőbb motortípusokat és konstrukciót!
Lehetőség van a motorok készpénzben vagy hitelre történő megvásárlására, lízingelésére vagy tartós bérletére.

Tapasztalja meg Ön is mennyivel problémamentesebb, gazdaságosabb és kellemesebb az e-mobilitás!

      Kevesebb karbantartás

Egy benzines motorkerékpár motorjában sokkal több alkatrész van, mint egy villanymotorban. Emiatt a benzinesek üzemeltetése sokkal komplikáltabb és drágább.
Az elektromos motorokban nincsen olaj. A benzinesekben van, amit az olajszűrővel együtt legalább évente cserélni kell, de a professzionálisan használt gépeknél akár évente többször is. Pénzbe kerül az olaj, az olajszűrő és a munka is. A légszűrőre ugyanez vonatkozik, csak ritkábban.

A kisebb kétüteműekben a motort is gyakran kell felújítani, a négyüteműekben szelepeket állítani, a kuplung is használódik, robogóknál a görgők és a hajtószíj stb. Ez az elektromos motoroknál mind nincs.

A benzineseknél, főleg a kétüteműeknél, ahol motorfék sincs, a fékpofák és féktárcsák is gyorsan használódnak. Az elektromos motoroknál is használódnak, de nagyságrendekkel lassabban az energiavisszatáplálós fékezés miatt.

      Olcsóbb üzemeltetés
A fenti dolgok önmagukban is elegendőek ahhoz, hogy az elektromos motorok üzemeltetése kedvezőbbé váljon, de a legfontosabbról még nem szóltunk! Az üzemanyagköltségek óriási mértékben különböznek az elektromos javára!

Egy példa:
Egy 250 köbcentis négyütemű motor fogyasztása 4 liter. Ennek ára mostanában 1500 forint körül van. Egy hasonló teljesítményű és tömegű elektromos motor 100 km-t megtesz 4 kWh energia felhasználásával. Ennek költsége kb. 160 forint! A különbség majdnem 10x-es! Ezután nem kell sokat számolgatni…

Ezt ráadásul még megfejelik azok az apróságok, hogy az elektromos motorok esetében nincs átírási illeték, nincs regisztrációs adó és nincsen teljesítményadó sem. Ezen költségek közül a legtöbb ugyan csak egyszeri és csak a rendszámos motorokra vonatkozik, de mégis említést érdemelnek. 

      Egyszerűbb kezelhetőség

Az elektromos motorkerékpárok – a nagyon kevés kivételtől eltekintve – nem rendelkeznek sebességváltóval.
A kezelésük a gáz és a fékek kezelésére korlátozódik. Mondhatnánk, hogy a robogóknál ugyanez a helyzet, de nem teljesen. Az elektromos motorok állandó nyomatéka, egyenletes, markáns gyorsulása sokkal kényelmesebb és kellemesebb bármi másnál. Azáltal, hogy nincs motorhang, csökkenti a pilóta igénybevételét, ami fontos, ha valaki egész nap a motoron ül.

      Az elektromos motorok „jövőbiztosabbak”
Ennél jobb kifejezést nem találtunk arra amit itt mondani akarunk. A világ nagyvárosaiban egyre zsúfoltabb a közlekedés, egyre szennyezettebb a levegő. A nyugat-európai nagyvárosok intézkedéseit látva számíthatunk arra, hogy ez a folyamat előbb-utóbb nálunk is szabályozásokat von majd maga után. De bármilyen környezetvédelmi szigorítás is jön, abban biztosak lehetünk, hogy az elektromos motorkerékpárokat nem fogja negatívan érinteni. Ezekre nem vár kitiltás vagy valamilyen plusz adó, és nem érinti őket egy benzináremelés sem. 

      Az elektromos motorok érdekesek, divatosak, jó megítélést adnak a cégének

Manapság minden a klímaváltozástól zeng. Egyrészt a jelenség valós és mindenkinek ki kell vennie a maga részét a probléma csökkentéséből, másrészt ezt az emberek figyelik is. Rengeteg cég állt át és folyamatosan áll át olyan technológiákra, melyek csökkentik a környezetszennyezést, ezáltal rengeteg vásárló és ügyfél ezeket a cégeket választja a versenytársaikkal szemben.
Mivel a technológia nem annyira elterjedt még, így egy-egy ilyen jármű sokak figyelmét magára vonzza. Ennek önmagában is reklámértéke van.

 

Milyen területeken használhatók ezek a járművek?

Valószínűleg sokkal több területen, mint ami nekünk itt és most eszünkbe jut, de néhány ötletet azért leírunk:

 • Posta
 • Csomagküldő szolgáltatások
 • Pizza és más ételkiszállítás
 • Rendőrség
 • Közterület felügyelet
 • Orvosi ügyelet
 • Köztisztaság
 • Erdészetek
 • Őstermelők, mezőgazdasági területek
 • Kölcsönzők
 • Élményeket kínáló hotelek stb.

Kérjük, mondja el nekünk a pontos elképzeléseit, igényeit, hogy megtalálhassuk az Önöknek legmegfelelőbb motortípusokat és konstrukciót!

Tapasztalja meg Ön is mennyivel problémamentesebb, gazdaságosabb és kellemesebb az e-mobilitás!

Átvételi módok

Személyesen a bemutatótermünkben

ELEKTROBIKER
Tiszta Energiák Kft.

1037 Budapest, Kunigunda útja 60.
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 8:30-15:00 óráig

Kiszállítással

A megrendelt, raktáron lévő termékeket gyári csomagolásban szállítjuk ki vásárlóink részére 3 munkanapon belül.
Igény esetén a motorokat összeszerelve és beüzemelve is tudjuk szállítani.
A kiszállítás díjáról érdeklődjön!

Fizetési lehetőségek

Készpénz vagy bankkártya

Bemutatótermünkben lehetőség van
készpénzes és bankkártyás fizetésre is.

Banki átutalás

Banki átutalás esetén díjbekérőt állítunk ki, melynek rendezése után személyen tudja átvenni a terméket, illetve indítjuk a kiszállítást.

Hitel vagy lízing

A hitel- és lízinglehetőségekről
érdeklődjön elérhetőségeinken!